EvoBus: izvrsni rezultati uvođenja aditivne proizvodnje

Nastavljamo pratiti uspješne rezultate tima EvoBus stručnjaka i konzultanata EOSovog Additive Mindsa.

Nastavljamo pratiti uspješne rezultate tima EvoBus stručnjaka i konzultanata EOSovog Additive Mindsa. EvoBus GmbH jedan je od vodećih proizvođača autobusa i najveća je Daimlerova podružnica u Europi.

 

Podsjetimo kako je projekt startao fazom traženja najprikladnijih dijelova za aditivnu proizvodnju. Taj proces u Aditive Mindsu zovu “Skeniranje i odabir dijelova” i on predstavlja dio ponude savjetovanja i educiranja.

 

Kvaliteta: Rezervni dijelovi koji su aditivno proizvedeni zadovoljavaju visoke standarde vodećih proizvođača poput Daimler Buses (Izvor: Daimler Buses, EOS)

 

Daimler u svojoj zadnjoj objavi navodi ključne rezultate:

 

• značajno smanjeno vrijeme proizvodnje i vrijeme isporuke

• niži troškovi logistike i skladištenja

• izbjegavanje prekomjerne proizvodnje i troškova alata

• optimizirane komponente i digitalizacija lanca vrijednosti

 

“Sa Daimlerom Evobusom, Additive Minds dokazao je kako proizvodnja rezervnih dijelova može realizirati pozitivnim poslovnim slučajem za OEM-ove, između ostalog pojednostavljenjem lanca opskrbe rezervnih dijelova. Ovdje su Daimler i Additive Minds pregledali portfelj s više od 300.000 dijelova i identificirali 2000 metalnih i polimernih dijelova koji se mogu proizvesti aditivnom tehnologijom. U prvoj fazi proizvodnje, Daimler je za 3D print odabrao njih 20 sa naše liste. Unutar takvih projekata, želimo prenijeti što je moguće više znanja – to znači da slijedeći ciklus skeniranja i odabira dijelova Evobus može provesti sam, bez EOSa.“, iz intervjua sa Fabian Alefeldom (menadžer Aditive Mindsa), za 3DPRINT online magazin.

Datum objave:
11. 01. 2019.
Autor:
Tehnoprogres media

Ostavite komentar