EOSov PA 2210 FR materijal dobio sigurnosni certifikat nezapaljivosti

Underwriters Laboratories (UL), neovisna organizacija za sigurnost proizvoda, izdala je tzv. Plavu karticu („Blue Card“)

Underwriters Laboratories (UL), neovisna organizacija za sigurnost proizvoda, izdala je tzv. Plavu karticu („Blue Card“) – 3D print ekvivalent globalno prepoznatljivog standarda Žute kartice (“Yellow Card”) – za EOS-ov standardni materijal PA 2210 FR.

 

UL je pouzdan partner tvrtkama, proizvođačima, trgovinskim udrugama i regulatornim tijelima u upravljanju rizicima sigurnosti i održivosti razvoja. UL je stvorila globalnu mrežu znanstvenih i savjetodavnih stručnjaka koji klijentima gotovo svih industrija i regija pomažu ublažiti nesigurnost i minimizirati rizike globalnih tržišta.

 

U brojkama, UL ima 11.615 zaposlenih u 40 zemalja i 170 lokacija testiranja i certificiranja. PA 2210 FR dobio je jedan od 1.614 Underwriters Laboratories sigurnosnih standarda.

 

PA 2210 FR definira zapaljivost materijala i posebno je važan za proizvodnju električnih i elektroničkih komponenata. U testu vertikalnog sagorijevanja, uzorak PA 2210 FR debljine stijenke > 3 mm postigao je ocjenu V-0 – što je najviša ocjena za kategoriju zapaljivosti obuhvaćena UL 94 standardom za nezapaljivost plastičnih materijala.

 

EOS materijal bez halogena je trenutno jedini materijal s ovom klasifikacijom koji je prikladan za tehnologije printanja u prahu. Izdana za određeni tip i postupak sustava, UL Plava kartica vrijedi za EOS P 396 i debljinu sloja od 150µm.

 

Detalje certifikata možete vidjeti OVDJE.

Datum objave:
23. 01. 2019.
Autor:
Tehnoprogres media

Ostavite komentar