3D print poslovanje

Doznajte kako 3D print globalno mijenja proizvodnju i svijet biznisa. Istražite tržišnu iskoristivost novih tehnologija, njihov utjecaj na postojeće (tradicionalno) tržište, koje Vam nove mogućnosti pruža, što uključuje istekle patente kao i zakonske okvire unutar kojih možete djelovati.

Aditivna Proizvodnja došla je
do industrijske primjene

Sve je više tvrtki koje žele iskoristiti potencijale 3D print tehnologije u njezinom eksponencijalnom razvoju i rastu. Oni koji su već investirali, osigurali su tržišnu prednost.

Sve do nedavno, primjena 3D printa temeljila se na izradu prototipova i brze izrade alata, da bi se danas odvijalo globalno natjecanje tko će prvi patentirati 3D print srca, primjerice. Trend je takav da su mogućnosti zarade veće nego što su i optimistični predviđali.

3D printing još uvijek osigurava izradu prototipova, ali istovremeno pruža mogućnosti korištenja materijala poput metala ili keramike, pogodnih za izradu proizvoda trajne vrijednosti.

Izvor: “eos / Shaping the future of manufacturing. Vision of an advanced factory”

Tržišna iskoristivost
3D printa

Nove poduzetničke mogućnosti
Personalizacija umjesto masovne proizvodnje
Nova razina optimizacije, efikasnosti i izbora
https://www.tehnoprogres.hr/wp-content/uploads/2021/04/3d_poslovanje-1.png

Nove poduzetničke mogućnosti

Mala i srednja poduzeća mogu preskočiti tradicionalne proizvodne lance – dizajnere, kipare, proizvođače odljevaka i mnoštvo drugih stručnjaka i tehnologija daleko preko svojih budžeta namijenjenih otvaranju novih tržišta.

Advantages with 3D Printing Manufacturing Versus Traditional Machining Manufacturing​

Advantages with 3D Printing Manufacturing Versus Traditional Machining Manufacturing​

Presonalizacija VS masovna proizvodnja

U ekstremu prilagodbe, neke je strukture jednostavno nemoguće kreirati klasičnim postupkom (i) po razumnoj cijeni.
Što je proizvod složeniji i osobniji, tradicionalna proizvodnja postaje skuplja, pa čak i nemoguća.

TOP 10 3D Printed Creations

Optimizacija, efikasnost, izbor

Dizajn novih alata uz izradu samog dizajna uključuje i projektiranje objekata. 3D pisači moraju biti u mogućnosti prilagoditi materijale i okruženje u kojima rade (ekstremni primjer jest bestežinsko stanje).

3D-tiskani predmeti projektirani su od različitih vrsta materijala i struktura na razini cijelog objekta (njegova unutarnja i vanjska struktura), stvaraju se u “jednom prolazu” – bez sastavljanja potkomponenata u završnoj fazi proizvodnje. Objekti su tiskani već sastavljeni!

3D Printing – Ready to Fly