EOS objavio više detalja o M 300 mašini za digitalnu industrijsku aditivnu proizvodnju

EOS M 300-4 predstavlja prvu mašinu nove serije koja će se premijerno prikazati na IMTS u Chicagu: DMLS kvaliteta na koju se može računati, uz konfigurabilnu i skalabilnu arhitekturu.

EOS M 300-4 predstavlja prvu mašinu nove serije koja će se premijerno prikazati na IMTS u Chicagu: DMLS kvaliteta na koju se može računati, uz konfigurabilnu i skalabilnu arhitekturu.

 

EOS M 300-4 širi portfolio dokazane DMLS tehnologije (od engl. Direct Metal Laser Sintering), među kojom je izrazito popularna EOS M 290 mašina. EOS M 300 serija je konfigurabilna, skalabilna i sigurna platforma budućnosti. Radnog je polja 300 x 300 x 400 mm i daje izvrsne rezultate u različitim poljima proizvodnje poput avio, medicine, alatničarstva i auto industrije.

 

Automatizacija i fleksibilnost u proizvodnji

Nova modularna platforma dolazi sa konfigurabilnom i skalabilnom arhitekturom i opremom koja omogućuje punu fleksibilnost i prilagođene konfiguracije sustava. Time predstavlja izvrstan odabir organizacija koje traže robustan i pouzdan industrijski standard za aditivnu proizvodnju.

 

Za bolju fleksibilnost u proizvodnji i automatizaciju – te sukladno konfiguraciji sustava – kupci mogu birati između jednog, dva ili četiri lasera, lasera različite snage (400 ili 1,000 Watt), fiksnog ili varijabilnog fokusa, te brojnih drugih tehnoloških inovacija koje ćemo zajednički istražiti putem našeg bloga.

 

Sustav će biti kompatibilan sa tzv. EOS Shared Modulima koji opskrbljuju više EOSovih sustava aditivne proizvodnje koji koriste metale kao proizvodni materijal. Sukladno tome cjelokupni proces od postavki, raspakiranja, transporta do prosijavanja vrši se neovisno od – i paralelno sa – aditivnom proizvodnjom.

 
 

Produktivnost je povećana za 4 do 10 puta

EOS M 300-4 sa četiri lasera biti će u mogućnosti ponuditi njihovu varijabilnu snagu – od 4 x 400, do različitih postavki poput 2 x 400 i 2 x 1,000, pa sve do 4 x 1,000 W. Uz navedeno, sustav omogućuje djelovanje svakog lasera na cjelokupnoj površini radnog polja. Drugim riječima, svaki laser može raditi na svakoj točci radnog polja, što omogućuje veliku fleksibilnost sukladno zahtjevima gradnje. Time sustav daje 4 do 10 puta veću produktivnost od one M 290 serije, čime drastično smanjujete trošak po proizvedenom dijelu.

 
 

Nova razina ponovljivosti kvalitete

Nova mašina odgovara najvišim zahtjevima proizvodnje današnjosti (a i bliže budućnosti.) Uz efikasnost i skalabilnost sustav je dizajniran da podigne – i zadrži – kvalitetu svakog dijela koji izađe iz proizvodnje. Njegova mu robusnost omogućava rad 24/7. Ugrađeni sustav filtriranja eliminirao je potrebu njegovog povremenog otvaranja i zamjene filtera. Ostaci odlaze u prostor za otpad i čitav je proces automatiziran. Time se duži poslovi ne prekidaju već odrađuju „u komadu.“

 

U isto vrijeme, linija omogućuje procedure automatskog starta posla. Kada radite sa materijalima (prahom) koji može potencijalno ugroziti zdravlje, sustav raspolaže sa mehanizmima usklađenim sa zaštitom na radu, gdje niste ni u kakvom doticaju sa potencijalnom opasnosti. Kao i kod drugih mašina, EOS M 300 ima sustav integrirane kontrole na daljinu uz svu potrebnu edukaciju korisnika.

 
 

Sustav koji odgovara na zahtjeve svih korisnika

Dr. Tobias Abeln, član uprave odgovoran za tehnologiju, naglašava kako se “sa svojim modularnim postavkama i fleksibilnim konceptom, novi sustav jednoznačno fokusira na visoke standarde potreba korisnika. On jasno usmjerava fokus na produktivnost i najniži trošak po proizvedenom dijelu, te je razvijen na način da podržava automatizaciju i softversku integraciju u postojećim i budućim proizvodnim pogonima.“ Dr. Abeln nastavlja: „ EOS M 300 serija jedino je 3D print rješenje za digitalnu industrijsku proizvodnju i posebice odgovara na zahtjevne potrebe proizvodnog okruženja. Ovaj sustav pruža podatke integrirane na industrijskoj razini, kao i materijal za proizvodnju i tijek materijala u procesu proizvodnje koji se mogu efikasno uključiti u proizvodni pogon. Navedenu tehnologiju donosimo u tzv. smart factories.“

 

Stefan Seidel, kolega Dr. Tobiasa po vokaciji (CTO) u Pankl Racing Systems AG, slaže se sa navedenim i dodaje: „EOS tehnologija proizvodnje metalom ima dokazano najbolje rezultate u niši, smatrajući se najpouzdanijim rješenjem aditivne proizvodnje na globalnom tržištu u industrijskom kontekstu. Stoga smo jako zadovoljni što imamo mogućnosti koristiti recentne EOS sustave – konkretnije EOS M 300-4 kao pilot korisnici u našem Pankl AM Competence centru. Platforma impresionira svojom maksimalnom produktivnošću, kvalitetom i preciznošću kao i potencijalima automatizacije. Sustav perfektno odgovara našoj viziji automatizirane tvornice i ključan je u pružanju kvalitete koju od nas očekuju klijenti iz, primjerice, auto industrije.“

Datum objave:
13.09.2018.
Autor:
Tehnoprogres media

Ostavite komentar