Kako EOS industrijski 3D print doprinosi revoluciji prometa, omogućujući pionirski Jet Suit

EOS i Gravity prikazali su inovacije zrakoplovne industrije na formnext sajmu u Frankfurtu.

EOS i Gravity prikazali su inovacije zrakoplovne industrije na formnext sajmu u Frankfurtu

 

EOS, vodeći svjetski dobavljač tehnologije u području industrijskog 3D printanja metala i polimera, predstavio je svoj široki portfolio rješenja na formnextu u Frankfurtu od 13. do 16. studenog. Dio navedenog predstavlja pionirski Jet Suit tvrtke Gravity.

 

Gravity je osnovan 2017. godine s vizijom omogućavanja čovječanstvu da leti. Jet Suit temeljen na posebnoj tehnologiji nastoji revolucionirati ljudski transport, omogućujući potpuno novo iskustvo individualnog letenja. Izgrađen je pomoću 3D printanih dijelova, specijalizirane elektronike i pet mlaznih motora. Inovativni Jet Suit omogućuje izvedbu od 1.000 bhp i može letjeti brzinom od preko 70 km / h.

 

Güngör Kara (chief data officer) iz EOSa navodi: “Richard i njegov tim pomiču granice mogućeg. Kao pionir u industrijskom 3D printu dijelimo isti inovativni duh. Za Jet Suit Gravity zahtijevani su visokokvalitetni dijelovi koji nude visoku stabilnost i smanjenu težinu, kao i omogućavanje stalnih iteracija i optimizacije proizvoda. Upravo tu dolazimo do aditivne proizvodnje. Ona nudi dodanu vrijednost jer može potaknuti tvrtke na promjenu načina dizjna i proizvodnje. U ovom desetljeću, guranje granica nužno je za istinsku inovaciju. “

 

EOS i Gravity surađuju kako bi kontinuirano optimizirali Jet Suit, putem optimizacije dizajna i aditivnoj proizvodnji relevantnih dijelova. Na osnovi EOSove tehnologije 3D printa polimera proizvedeni su držači žica, elektronika i kućište akumulatora. Za držače ruku i potisnu kontrolu koristi se metalna tehnologija EOSa. Tijekom zajedničkog projekta, tim je uspio postići znatno smanjenje troškova i smanjenje težine od 10 posto za nosače ruku zamjenom titana sa aluminijskim materijalom. Optimizacija dizajna može se provesti vrlo brzo, te kao takva omogućuje realizaciju njezinih brzih iteracija. Dizajniranje za AM dovelo je do konsolidacije sa osam na tri dijela.Novi bionički dizajn omogućuje laganu spojnu strukturu. Sve to također omogućava naknadno pojednostavljenu montažu.

 

Glavni pilot pilot i osnivač tvrtke Gravity, Richard Browning, kaže: “Kada sam počeo razmišljati o Jet Suitu, bio sam inspiriran sa vremenom koje sam proveo u Kraljevskim marincima, gdje je pomicanje granice svakodnevna rutina. Za mene inovacija dolazi od hrabrosti i od razmišljanja o nezamislivom. Već pomičemo granice onoga što je danas moguće i stvaramo budućnost svakim danom u kojem inoviramo. Aditivna proizvodnja nas podupire na ovom uzbudljivom putovanju.”

Datum objave:
21. 11. 2018.
Autor:
Tehnoprogres media

Ostavite komentar