Search
  • Tehnoprogres media

30 godina tvrtke EOS

Kao vodeći svjetski dobavljač tehnologije i rješenja u području industrijskog 3D printa EOS slavi svoju 30. godišnjicu.1989. Dr. Hans J. Langer osnovao je tvrtku EOS – Electro Optical Systems (izvor: EOS)

Sa gotovo 3.500 industrijskih 3D print sustava, njemačko obiteljsko poduzeće EOS vodeći je svjetski dobavljač sustava za aditivnu proizvodnju (AM). Njegov put do uspjeha karakterizira pionirski duh, hrabrost i snažna motivacija poboljšanja kvalitete života ljudi kroz korištenje tehnologije.


Sve je to ostvareno u relativno kratkom razvojnom periodu, od izrade prototipa početkom devedesetih, do aditivne proizvodnje koja zadovoljava potrebe one serijske. Ne samo da je postala konkurentna u sve većim proizvodnim serijama, već eliminira velik dio logistike, smanjuje trošak skladištenja, te približava proizvodnju lokalnom tržištu.


Osim što svojom tehnologijom omogućuje svakodnevno poslovanje tisuća malih obrtnika i poduzetnika, EOS radi sa najvećim predstavnicima brojnih industrija, poput autoindustrije, medicine, energetike, ili alatničarstva. U takvom je okruženju postavio smjer za budućnost, omogućujući rješenja za 3D print koja oblikuju čitavu digitalnu tvornicu.Danas je EOS vodeći svjetski dobavljač tehnologije u području industrijskog 3D printa metala i polimera (izvor: EOS, foto: Marc Oeder).


Digitalna tvornica EOSa temelji se na međusobnom suklađivanju svih aspekata proizvodnje (mašine, materijali, aplikacije, procesi) kako bi se osigurali pouzdani i visoko kvalitetni dijelovi i time omogućili konkurentsku prednost. Ta se prednost ostvaruje i globalno prisutnim iskusnim ekspertima tehničke i savjetodavne (consulting) orijentacije. Klijentima su na raspolaganju i tehnološki centri u kojima mogu vidjeti i doživjeti mašine u proizvodnom okruženju, te dobiti odgovore na svoja pitanja.


Tehnoprogres je već 10 godina u partnerstvu s EOS-om, te prolazi sve faze odrastanja i uvođenja 3D tehnologija u industriju. Implementacija tehnologije u razne razvojne i proizvodne procese obogatila je naše iskustvo. Pratimo daljnje trendove i stojimo industriji na raspolaganju kao podrška u hvatanju vlaka prosperiteta.

59 views0 comments