3D Print Poslovanje

Doznajte kako 3D print globalno mijenja proizvodnju i svijet biznisa. Istražite tržišnu iskoristivost novih tehnologija, njihov utjecaj na postojeće (tradicionalno) tržište, koje Vam nove mogućnosti pruža, što uključuje istekle patente kao i zakonske okvire unutar kojih možete djelovati.

Aditivna Proizvodnja došla je do industrijske primjene

Sve je više tvrtki koje žele iskoristiti potencijale 3D print tehnologije u njezinom eksponencijalnom razvoju i rastu. Oni koji su već investirali, osigurali su tržišnu prednost.

Sve do nedavno, primjena 3D printa temeljila se na izradu prototipova i brze izrade alata, da bi se danas odvijalo globalno natjecanje tko će prvi patentirati 3D print srca, primjerice. Trend je takav da su mogućnosti zarade veće nego što su i optimistični predviđali. 

3D printing još uvijek osigurava izradu prototipova, ali istovremeno pruža mogućnosti korištenja materijala poput metala ili keramike, pogodnih za izradu proizvoda trajne vrijednosti.

Izvor: "eos / Shaping the future of manufacturing. Vision of an advanced factory"

 
 

Mala i srednja poduzeća mogu preskočiti tradicionalne proizvodne lance - dizajnere, kipare, proizvođače odljevaka i mnoštvo drugih stručnjaka i tehnologija daleko preko svojih budžeta namijenjenih otvaranju novih tržišta.

NOVE PODUZENTIČKE MOGUĆNSTI

Advantages with 3D Printing Manufacturing Versus Traditional Machining Manufacturing​

Belgian company takes 3D printing to chocolate

IZBORNIK

 

U ekstremu prilagodbe, neke je strukture jednostavno nemoguće kreirati klasičnim postupkom (i) po razumnoj cijeni.

Što je proizvod složeniji i osobniji, tradicionalna proizvodnja postaje skuplja, pa čak i nemoguća.

PERSONALIZACIJA

VS MASOVNA

PROIZVODNJA

TOP 10 3D Printed Creations

IZBORNIK

 

Dizajn novih alata uz izradu samog dizajna uključuje i projektiranje objekata. 3D pisači moraju biti u mogućnosti prilagoditi materijale i okruženje u kojima rade (ekstremni primjer jest bestežinsko stanje). 

 

3D-tiskani predmeti projektirani su od različitih vrsta materijala i struktura na razini cijelog objekta (njegova unutarnja i vanjska struktura), stvaraju se u "jednom prolazu" - bez sastavljanja potkomponenata u završnoj fazi proizvodnje. Objekti su tiskani već sastavljeni!

OPTIMIZACIJA, EFIKASNOST, IZBOR

3D Printing - Ready to Fly

IZBORNIK