Referentni sustavi 

za EDM i WEDM

Kliknite na logo za Home Page

Put do racionalne proizvodnje EDM strojevima može se sažeti u tri koraka:

  • montaža

  • referentni sustav

  • automatizacija

Montaža

 

Prije svega, izradak mora biti postavljen i osiguran u radnom području uređaja, poželjno na nultoj liniji ,a rizik od sudara s vodilicama treba biti sveden na minimum. I tako čvrsto da se može nositi s visokim pritiscima vodenog mlaza.

Referentni sustav

 

Nakon što je problem učinkovite montaže obratka riješen, sljedeći korak je smanjiti  pripremna vremena na stroju. Tehnički razvoj strojeva proteklih godina rezultirao je znatno većim odnošenjem materijala. Nećete imati koristi od tog potencijala ako je stroj u stanju mirovanja. Dakle, cilj mora biti smanjenje pripremnog vremena dok stroj miruje. Uz referentni sustav možete pripremiti izradak podalje od stroja, a zatim ga učvrstiti na stroj, brzo i precizno. Sve to uz manje vremenske stanke i bolju iskoristivost stroja. 

 

Automatizacija

 

Uz referentni sustav i pneumatski prihvat na stolu stroja, položili ste čvrste temelje za ključni korak prema maksimalnoj iskoristivosti korištenja stroja - Automatizacija. Dodajte izmjenjivač paleta na vaš stoj  i stvorili ste automatiziranu proizvodnu stanicu. Stanicu koja može generirati prihode 24 sata dnevno, radnim danom i vikendom, tijekom cijele godine!

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • LinkedIn Clean
KLASTER 3D TEHNOLOGIJA
3D PRINT EDUKACIJA

© 2018 Tehnoprogres d.o.o.