Search
  • Tehnoprogres media

EOSov PA 2210 FR materijal dobio sigurnosni certifikat nezapaljivosti
Underwriters Laboratories (UL), neovisna organizacija za sigurnost proizvoda, izdala je tzv. Plavu karticu („Blue Card“) - 3D print ekvivalent globalno prepoznatljivog standarda Žute kartice ("Yellow Card") - za EOS-ov standardni materijal PA 2210 FR.


UL je pouzdan partner tvrtkama, proizvođačima, trgovinskim udrugama i regulatornim tijelima u upravljanju rizicima sigurnosti i održivosti razvoja. UL je stvorila globalnu mrežu znanstvenih i savjetodavnih stručnjaka koji klijentima gotovo svih industrija i regija pomažu ublažiti nesigurnost i minimizirati rizike globalnih tržišta.


U brojkama, UL ima 11.615 zaposlenih u 40 zemalja i 170 lokacija testiranja i certificiranja. PA 2210 FR dobio je jedan od 1.614 Underwriters Laboratories sigurnosnih standarda.


PA 2210 FR definira zapaljivost materijala i posebno je važan za proizvodnju električnih i elektroničkih komponenata. U testu vertikalnog sagorijevanja, uzorak PA 2210 FR debljine stijenke > 3 mm postigao je ocjenu V-0 - što je najviša ocjena za kategoriju zapaljivosti obuhvaćena UL 94 standardom za nezapaljivost plastičnih materijala.


EOS materijal bez halogena je trenutno jedini materijal s ovom klasifikacijom koji je prikladan za tehnologije printanja u prahu. Izdana za određeni tip i postupak sustava, UL Plava kartica vrijedi za EOS P 396 i debljinu sloja od 150µm.


Detalje certifikata možete vidjeti OVDJE.

31 views0 comments