3D Print Poslovanje

Doznajte kako 3D print globalno mijenja proizvodnju i svijet biznisa. Istražite tržišnu iskoristivost novih tehnologija, njihov utjecaj na postojeće tržište. Istražite koje Vam nove mogućnosti 3D Print pruža

Aditivna Proizvodnja došla je do industrijske primjene

Sve je više tvrtki koje žele iskoristiti potencijale 3D print tehnologije u njezinom eksponencijalnom razvoju i rastu. Oni koji su već investirali, osigurali su tržišnu prednost.

Sve do nedavno, primjena 3D printa temeljila se na izradu prototipova i brze izrade alata, da bi se danas odvijalo globalno natjecanje tko će prvi patentirati 3D print srca, primjerice. Trend je takav da su mogućnosti zarade veće nego što su i optimistični predviđali. 

3D printing još uvijek osigurava izradu prototipova, ali istovremeno pruža mogućnosti korištenja materijala poput metala ili keramike, pogodnih za izradu proizvoda trajne vrijednosti.

Izvor: "eos / Shaping the future of manufacturing. Vision of an advanced factory"

 
 

Mala i srednja poduzeća mogu preskočiti tradicionalne proizvodne lance - dizajnere, kipare, proizvođače odljevaka i mnoštvo drugih stručnjaka i tehnologija daleko preko svojih budžeta namijenjenih otvaranju novih tržišta.

NOVE PODUZENTIČKE MOGUĆNSTI

trinckle & Kuhn-Stoff - individualiziranim industrijskim 3D printom do novih poslovnih potencijala

Stjecanje konkurentske prednosti rješavanjem izazova prilagođenog dizajna

 

Aditivna proizvodnja (AM) popela se i na pozornicu industrijske proizvodnje, nudeći spektar uzbudljivih novih mogućnosti poduzećima i krajnjim korisnicima. Kuhn-Stoff je istaknuo ovaj potencijal kreiranjem specijaliziranih hvataljka. Izrađene EOS tehnologijom, ove hvataljke imaju iznimne prednosti u odnosu na one klasične: smanjenje težine od 86 % postiže se uklanjanjem 19 od 21 dijelova, smanjujući vrijeme proizvodnje sa 21 dana na samo 4, kao i uštede od 50 posto. Ove brojke ilustriraju uspješnu kombinaciju aditivne proizvodnje i prilagodbe korisniku, koja postaje svjetionikom drugim industrijama. Trinckle i Kuhn-Stoff kreirali su zajedno softver automatizacije dizajna dijelova koji se proizvode aditivnim putem (AM), čime su većim dijelom eliminirali ulaznu barijeru AM-a za tvrtke.

IZBORNIK

 

U ekstremu prilagodbe, neke je strukture jednostavno nemoguće kreirati klasičnim postupkom (i) po razumnoj cijeni.

Što je proizvod složeniji i osobniji, tradicionalna proizvodnja postaje skuplja, pa čak i nemoguća.

PERSONALIZACIJA

VS MASOVNA

PROIZVODNJA

EOS i Siemens: 3D printed turbine blade

IZBORNIK

 

Dizajn novih alata uz izradu samog dizajna uključuje i projektiranje objekata. 3D pisači moraju biti u mogućnosti prilagoditi materijale i okruženje u kojima rade (ekstremni primjer jest bestežinsko stanje). 

 

3D-tiskani predmeti projektirani su od različitih vrsta materijala i struktura na razini cijelog objekta (njegova unutarnja i vanjska struktura), stvaraju se u "jednom prolazu" - bez sastavljanja potkomponenata u završnoj fazi proizvodnje. Objekti su tiskani već sastavljeni!

OPTIMIZACIJA, EFIKASNOST, IZBOR

3D Printing - Ready to Fly

IZBORNIK